Wisła Malinka to urokliwy zakątek – jedna z najbardziej rozległych dolin miasta, z trzech stron otoczona pasmami górskimi. W tak pięknych okolicznościach przyrody naszym obowiązkiem jest, by działała najlepsza restauracja, która uwodzi podniebienia wszystkich naszych gości.
Restauracja w Wiśle – nasz zespół
Naszej restauracyjnej drużynie przewodzi Szefowa Kuchni Barbara Niemiec. Dziewczyna z gór, z ogromnym sercem do ludzi i z dużą ambicją w realizacji kulinarnych pomysłów. Ponad 15 lat temu zdecydowała, że to właśnie gastronomia będzie jej zawodową ścieżką. Od ponad 6 lat zbiera doświadczenie na stanowisku szefowej kuchni.
Pracowała w ekskluzywnej i często nagradzanej restauracji Aruana w Serocku oraz odbyła staż pod okiem top chefa Sebastiana Olmy w restauracji Belvedere w warszawskich Łazienkach Królewskich. Barbara jest ambitna i głodna nowych wyzwań. Naturalne jest więc, że w restauracji hotelu Vestina w Wiśle proponuje gościom autorską kuchnię. Podstawą jej dań są świeże i najlepsze na rynku produkty podane w nieprzeciętny sposób. W jej kuchni nie tylko smaki grają ze sobą. Cały talerz to kompozycja, na którą z uznaniem spojrzy niejeden szef kuchni.
Szefową Kuchni dzielnie wspiera Piotr Mrzygłód, kucharz z ponad 15-letnim doświadczeniem. Miłośnik kuchni regionalnej opartej o staropolskie receptury, którym nadaje delikatnego odświeżenia. Spod jego ręki wychodzi najlepsza w Wiśle golonka po bawarsku, z zasmażaną kapustą, ziemniakami z rozmarynem i bryndzą.
Restauracja w hotelu Vestina Wisła łączy różne temperamenty kulinarne. A dzięki temu goście mogą doświadczać najlepszej restauracyjnej kuchni na najwyższym poziomie oraz typowo regionalnych smaków. Czego potwierdzeniem jest typowo góralska Chata Grillowa, znajdująca się tuż obok hotelu.